[...] pozostałby aktywny w organizmie na bardzo krótki okres czasu (zwykle godziny). To powodowałoby nieprzyjemną konieczność codziennych iniekcji aby utrzymać stały jego poziom. Dzięki dodaniu estru, pacjent może odwiedzać lekarza rzadziej, np. raz na miesiąc, w celu zrobienia zastrzyku, zamiast stale aplikować lek by osiągnąć efekt [...]
[...] prekursorem kreatyny, tzn. substancją stymulującą powstawanie endogennej kreatyny w organizmie. Dzięki temu możemy stosować XPAND™ dłużej niż 4 tygodnie dlatego, iż poziom energii ATP utrzymuje się ciągle w górnych granicach poprzez zwiększoną ilość fosforanu kreatyny znajdującego się w naszych mięśniach. Jednorazowa porcja 2000mg jest [...]
O naturze energii Tym, co uruchamia w organizmie zamianę tłuszczów, węglowodanów lub białek na energię jest komórkowy poziom ATP / adenozynotrójfosforan /. To głównie on jest bezpośrednim dostawcą energii dla procesów życiowych. Mimo że przeciętny organizm posiada w danym momencie tylko 50g tego związku, zużywa go aż 200kg na dobę. Jest to możliwe [...]
[...] sterydów i doświadczając ogromnych przyrostów, spodziewają się dalszych efektów także po zejściu z cyklu. Rzeczywistość jest inna i kiedy osiągi spadają do naturalnego poziomu, mogą wpaść w depresję. Wysoki poziom estrogenu w ustroju także może zwiększyć to uczucie. Feminizacja Występuje tylko u mężczyzn. Nadwyżka testosteronu łatwo [...]
[...] tylko jeden raz. Ich wielka tajemnica jest w tym ze są NAPRAWDĘ ODTŁUSZCZENI! Zaczęli przygotowanie przedstartowe w odpowiednim czasie, nie kłamali sami sobie o własnym poziomie odtłuszczenia. W tym jest tajemnica. Zrzućcie odpowiednia ilość tłuszczu przed zawodami i naprawdę nie będzie potrzebna żadna manipulacja w ostatnim tygodniu przed [...]
[...] u nastolatków i dorosłych, problemy z cerą, cellulitis. 4. Układ metaboliczny Nadwaga, napady wilczego głodu, nagły głód słodyczy, cukrzyca, kamienie nerkowe, podwyższony poziom cholesterolu. 5. Układ sercowo-naczyniowy Nadciśnienie, przedwczesne zwapnienie, choroby naczyń krwionośnych, nieprawidłowe ukrwienie rąk i nóg, zawroty głowy, [...]
[...] na przyrost masy mięśni L-glutamina potrzebna jest do zwykłej syntezy białek w mięśniu. Jest (podobnie jak i inne aminokwasy) budulcem tkanki mięśniowe i bez wysokiego poziomu L-glutaminy przyrost masy mięśni nie jest możliwy. Działanie L-glutaminy polega ponadto na zwiększeniu uwodnienia i objętości poszczególnych komórek mięśniowych. Nowe [...]
[...] Naukowo stwierdzono, że reakcja stresowa organizmu, o jaką w dzisiejszych czasach naprawdę nie trudno, powoduje zwiększoną utratę magnezu, natomiast niski poziom magnezu potęguje reakcje stresową, co prowadzi do „ błędnego koła". Do niedoborów magnezu może dojść zarówno podczas ciężkiego treningu (utrata magnezu podczas skurczu [...]
[...] Naukowo stwierdzono, że reakcja stresowa organizmu, o jaką w dzisiejszych czasach naprawdę nie trudno, powoduje zwiększoną utratę magnezu, natomiast niski poziom magnezu potęguje reakcje stresową, co prowadzi do „ błędnego koła". Do niedoborów magnezu może dojść zarówno podczas ciężkiego treningu (utrata magnezu podczas skurczu [...]
[...] na ok. 20-30 min. wysiłku submaksymalnego. Zapasy w mięśniach, szybkość uwalniania z glikogenu glukozy (bo to ona jest substratem poddawanym utlenianiu), dostępność tlenu na poziomie komórkowym (wysiłek aerobowy jest trzydzieści razy bardziej wydajny energetycznie niż anaerobowy) - decydują o czasie trwania i intensywności wysiłku, jaki organizm [...]
[...] się jej zasad) jest duża. Dr Lipetz zasady swojej diety oparł na wynikach badań, które wskazywały, że produkty o tej samej kaloryczności w różnym stopniu podnoszą poziom glukozy we krwi. I tak np. po zjedzeniu kromki pszennego chleba (125 kcal) poziom glukozy wzrasta aż o 60%, w porównaniu z poziomem glukozy jaki osiąga się po spożyciu [...]
[...] tylko jeden raz. Ich wielka tajemnica jest w tym ze są NAPRAWDĘ ODTŁUSZCZENI! Zaczęli przygotowanie przedstartowe w odpowiednim czasie, nie kłamali sami sobie o własnym poziomie odtłuszczenia. W tym jest tajemnica. Zrzućcie odpowiednia ilość tłuszczu przed zawodami i naprawdę nie będzie potrzebna żadna manipulacja w ostatnim tygodniu przed [...]
Witam Na temat jajek powstało wiele artykułów, jest to produkt który budzi wiele kontrowersji, także wśród was. Często pytacie czy spożycie jajek wpływa na wzrost poziomu cholesterolu, w jakiej postaci je zjadać itd. Mam nadzieję że ten artykuł pozwoli wyjaśnić sporne kwestie oraz poszerzy waszą wiedzę. Życzę miłego czytania. Jajko kurze [...]
[...] zwiększoną produkcję ATP. Horse Power zawiera alfaketoglutarat argininy (AAKG), dichlorowodorek etylowego estru argininy oraz Argininę Ketoisocaproate co radykalnie podnosi poziom tlenku azotu, który zwiększa przepływ krwi i zapewnia stałe zaopatrzenie w składniki anaboliczne do mięśni daleko bardziej efektywnie niż zwykła L-arginina. Dodatkowo [...]
[...] m.in., że względnie bezpiecznym środkiem przyspieszającym przemianę (spalanie) alkoholu jest fruktoza - cukier owocowy. Podanie fruktozy dożylnie powoduje wyraźne obniżenie poziomu alkoholu. Jest to jednak środek bardzo drogi. Zwiększają lub hamują Interakcje alkoholu z lekami mogą dotyczyć również procesów farmakokinetycznych, tzn. wynikających [...]
[...] takim cyklu powinno, przy odpowiedniej diecie i treningu, przybyć około 4 kilogramów mięśni, spadki żadne, albo minimalne. Po cyklu diete należy utrzymywać się na podobnym poziomie, można wprowadzić zmiany w treningu. Dobrze byłoby kupić kreatynę, czy glutaminę, najlepiej to i to. Kreatynę zapodawać według własnych obserwacji jak na nią [...]
[...] w obrocie białkami w ustroju, zmiany w stężeniu hormonów, stabilizacja lipidów błonowych, molekularne modyfikacje. Metaboliczne adaptacje - przejawiają się w zwiększeniu poziomu kreatyny i fosfokreatyny w mięśniach, szybszej odbudowy zasobów fosfokreatyny, zwiększeniem zasobów glikogenu mięśniowego (mechanizm nie do końca poznany, ale [...]
[...] udział w procesie uwalniania energii, co w bezpośrednio sposób przekłada się na zwiększoną zdolność naszego ciała do podejmowania wysiłku. L-Tauryna - pomaga w regulacji poziomu cukru we krwi, wykazuje działanie antykataboliczne (ogranicza proces rozpadu białek), zwiększa stężenie azotu w organizmie oraz pomaga obniżyć poziom cholesterolu. [...]
[...] D - odpowiada za odpowiedni stan kości oraz uzębienia, wpływa na funkcjonowanie układu nerwowego i proces skurczu mięśni, pobudza wchłanianie wapnia i fosforu, normalizuje poziom cukru we krwi (poprzez wpływ na wydzielanie insuliny). Witamina E - pomaga zwalczać wolne rodniki, odpowiada za prawidłową przemianę materii, obniża poziom [...]
[...] one do tzw. pierwiastków elektrolitowych, które zawiadują gospodarką wodną organizmu. To właśnie dzięki ich obecności organizm utrzymuje odpowiednią objętość krwi i właściwy poziom nawodnienia komórek, jak równieżekspediuje wodę w postaci potu na powierzchnię skóry, skąd ta - odparowując - schładza cały organizm. Ponieważ omawiane tu składniki [...]